Over mij

Samen met mijn konijnen en hond woon ik, Sandra, in Harderwijk. In het dagelijks leven werk ik in een dierenspeciaalzaak. Tijdens mijn werk merk ik dat er nog veel onbekend is over konijnen. Vanuit mijn passie voor konijnen en het geven van advies ben ik ‘The rabbit trainer’ begonnen. Ik wil hiermee meer bewustzijn en begrip creëeren voor konijnen en ik wil laten zien hoe ontzettend veel plezier je aan en met hen kunt beleven!

Om theoretische en praktische kennis op te doen, volg ik regelmatig cursussen of een opleiding. Zo blijf ik op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van konijnen.

In september 2018 ben ik begonnen met de opleiding tot konijnendeskundige aan de Martin Gaus academie in Lelystad. De cursus werd gegeven door Bernice Muntz en Sandra Korhorn. Hier heb ik de theorie en praktijk geleerd over de anatomie, fysiologie en pathologie bij konijnen. Daarnaast zijn onder andere (gedrags)problemen bij konijnen, het koppelen van konijnen en stress bij konijnen aan bod gekomen. In januari 2019 heb ik mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

In december 2018 heb ik ‘koppelen in de praktijk’ gevolgd. Een leerzame avond waarbij twee koppelingen hebben plaatsgevonden. Hierbij heb ik de konijnentaal tijdens het koppelen kunnen observeren.

In februari 2019 heb ik een bijscholing voor konijnendeskundigen gevolgd met het onderwerp ‘EHBKO, eerste hulp bij konijnenongelukken’. De bijscholing werd gegeven door Erik van Dierendokters Breda. Wat te doen bij verwondingen, hoe kun je pijn verlichten en wanneer raadpleeg je een dierenarts zijn onderwerpen die aan bod zijn gekomen.

Maart 2019 vond het konijnencongres plaats, met lezingen van diverse sprekers zoals Ilse Pos over special need konijnen en Bernice Muntz over het koppelen van konijnen.

In november 2019 heb ik de 2-daags cursus gevolgd tot ‘hersenwerkbegeleider voor konijnen’, gegeven door Marilleke Vrancken bij de Konijnenacademie in Breda. Tijdens deze cursus heb ik geleerd welke soorten hersenwerk er zijn, hoe je hersenwerk kunt opbouwen en hoe ik de diverse signalen die konijnen tijdens het hersenwerken afgeven kan interpreteren. Hierdoor kan ik konijnen en hun eigenaren begeleiden bij het (beginnen met) hersenwerken.

In 2021 staan de webinars ‘Konijnenvoeding en kruiden: wat heeft een konijn nodig’ en ‘Keutelperikelen’ bij Edupet op het programma om te gaan volgen.

Diploma konijnendeskundige
Certificaat EHBKO
Diploma begeleider hersenwerk voor konijnen.